Poen koji je oduševio i one koji ne vole stoni tenis

Poen koji je oduševio i one koji ne vole stoni tenis
Poen koji je oduševio i one koji ne vole stoni tenis

Stoni tenis je sport koji većina ljudi mnogi više voli da igra nego da gleda, ali i u kojem kada se desi neki neverovatan poen to oduševi i one koji niti igraju, niti prate ovaj sport. O nekim takvim poenima kao što su „poen veka„, „poen posle koga publika nije mogla da stane sa ovacijama“ ili poen u kojem smo videli fantastičnu defanzivu anonimnog Nigerijca, ranije smo već pisali, a danas je došlo vreme da se podsetimo još jednog fantastičnog stonoteniskog poena, koji uopšte ne zaostaju po lepoti i kvalitetu za pomenutim…
U okviru kineske stonoteniske super lige 2015. godine sastali su se Ksu Ksin i Žu Linfeng. Ksin koji je u to vreme bio drugoplasirani na svetskoj rang listi prema očekivanju je savladao dosta slabijeg protivnika, koji u karijeri nikada nije bio ni među 100 najboljih stonotenisera na ITTF listi, ali ono što je poptpuno obeležilo ovaj meč, bio je poen koji je odigran na samom startu susreta.

Ksu Ksin osvojio je u duelu protiv Žu Linfenga osvojio jedan od lepših stonoteniskih poena.
Ksu Ksin osvojio je u duelu protiv Žu Linfenga osvojio jedan od lepših stonoteniskih poena.

U prvom setu, Ksu Ksin je bio na servisu pri vođstvu od 2:1, kada je dobrim paralelnim početnim udarcem započeo poen o kojem će se još dugo pričati. Usledilo je 35 sekundi „magičnog“ stonog tenisa u kojima su Ksu Ksin i Žu Linfeng razmenili 41 udarac, pre nego što je greškom Linfenga poen okončan, a prisutni u dvorani ovacijama nagradili dvojicu stonotenisera za odigrani poen. Među na desetine fantastičnih udaraca koje je teško i prepričati, po mnogima je u poenu najupečatljivija bila razmena forhend dijagonali dvojice stonotenisera, u kojima su Ksu Ksin i Žu Linfeng pogađali neverovatne uglove, ali i uspeli da pošalju lopticu na protivničku stranu stola u trenucima kada je delovalo da će veoma teško to uraditi.
Neverovatan poen dvojice levorukih kineskih stonotenisera ubrzo je počeo da se deli na društvenim mrežama, ali je i završio na mnogim sportskim portalima širom planete. Mediji od Australije do Amerike prenele su vest o ovom poenu, a naslovi vesti su uglavnom počinjali sa „morate pogledati“, „neverovatno“ i „da li je moguće“, frazama koje se vrlo često koriste poslednjih godina u online medijima, ali i koje su ovog puta bile opravdanije nego inače, jer zaista su dvojica stonotenisera odigrali neverovatan poen, za koji su se mnogi pitali da li je moguće da su uspeli sve to da izvedu. Zanimljivo je i da se u komentarima na vest moglo videti da su i mnogi koji nisu ljubitelji stonog tenisa bili oduševljeni poenom koji su odigrali Ksu Ksin i Žu Linfeng, a zašto je bilo tako, možete i sami da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstLuis Boa Morte – Regularan ili ne, ovakav penal niste videli
Sledeći tekstRozi Ruiz – Atletski prevarant koji je očarao Ameriku