Ridik Bouvi – Leri Donald – Tuča na pres konferenciji

Ridik Bouvi - Leri Donald - Tuča na pres konferenciji
Ridik Bouvi - Leri Donald - Tuča na pres konferenciji
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 3. decembra 1994. godine u „Cezarevoj Palati“ u Paradajzu u Nevadi, Ridik Bouvi je jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi u kojima je definitivno bio bolji borac, savladao Lerija Donalda i tako došao do titule šampiona Američkog kontinenta u teškoj kategoriji u WBC verziji. Koliko god sama borba bila interesantna i značajna, ono što se dogodilo pet dana pre starta meča izazvalo je mnogo više pažnje, ali i pretilo da otkaže samu borbu.
Na zvaničnoj pres konferenciji koja se održala u Inglvudu, 29. novembra 1994. godine, dvojica boraca su pred novinarima najavila bokserski spektakl koji se očekuje. Oba borca bila su samouverena i najvljivala su svoj trijumf u meču, ali se Bouviju u jednom trenutku nije svideo način na koji Donald govori, pa je krenuo u verbalni obračun sa njim. Navodno, Leri Donald je tokom svog obraćanja rekao da će „prebiti“ Bouvija u meču, a ovom se to nije svidelo, pa je želeo da mu Donald pojasni kako će to uraditi. Okrenuo se tada Ridik Bouvi ka Leriju Donaldu i potpuno neočekivano usledila je njegova kombinacija udaraca pravo u glavu Donalda. Bila su to dva odlična krošea levom i desnom rukom „u bradu“ Donalda, koja su ga uzdrmala, ali i koje je dobro podneo, da bi se potom umešalo obezbeđenje i razdvojilo dvojicu boraca.

Haos na konferenciji za medije pre meča Ridik Bouvi - Leri Donald.
Haos na konferenciji za medije pre meča Ridik Bouvi – Leri Donald.

Usledilo je malo verbalnih prozivki iz tabora oba borca, ali se na kraju sve, ipak, završilo bez još većeg incidenta. Odmah posle incidenta organizatori su zamolili Bouvija da se izvini Donaldu, ali je on odbio da to uradi, da bi potom za medije „pojasnio“ šta se dogodilo na pres konferenciji. „Čuo sam da govori gluposti i rekao sam mu: ‘Ako kažeš još nešto udariću te!’ Ponovo je otvorio usta i onda sam ja skočio na njega.“ Organizatori borbe su posle konferencije saopštili da je ponašanje Ridika Bouvija nedopustivo i da je ono moglo da ugrozi održavanje borbe, ali se to na kraju, ipak, nije dogodilo. „Kada se toliko trudite da nekog zaplašite, to u stvari govori da ste uplašeni.“ – izjavio je posle incidenta Leri Donald i dodao da se Bouvi poneo skroz nesportski.
Da se sve završi u koliko toliko sportskom tonu, pobrinuo se Ridik Bouvi, koji je posle završetka borbe prišao Donaldu, zagrlio ga i izvinio mu se za incident na pres konferenciji. Ridik Bouvi je tokom karijere, osim po sjajnim borbama, bio poznat i po učestvovanju u mnogim incidentima, a jednog od najvećih, kada je izudarao Lerija Donalda na zvaničnoj konferencije pred njihovu borbu, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMMA borac koji se ne plaši protivnika već ring devojke
Sledeći tekstVlade Divac – Koš iz ležeće pozicije sa polovine terena