Vlade Divac – Koš iz ležeće pozicije sa polovine terena

Vlade Divac - Koš iz ležeće pozicije sa polovine terena
Vlade Divac - Koš iz ležeće pozicije sa polovine terena
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Vlade Divac je za mnoge jedan od najboljih centara u istoriji košarke, ali i igrač koji je „otvorio put“ da mnogi Evropljani posle njega budu „na radaru“ NBA timova. Imao je Vlade sjajnu karijeru „preko bare“, stekao je status jednog od cenjenijih i voljenijih igrača, ali i izveo mnoge poteze koji se i danas pamte. O nekima od njih smo već pisali  i ranije, a danas je došao red da se podsetimo jednog poteza koji je, iako se nije dogodio tokom samog meča, izazvao veliku pažnju i bio deo mnogih NBA kompilacija.
Na zagrevanje pred meč regularne sezone u legendarnoj „Arko Areni“, dok su njegovi saigrači imali šuterski trening, Vlade Divac je „odmarao“ na centru terena. A onda je najednom došao na „ludu“ ideju. Legao je na leđa na parket, glavom skoro da je dodirivao liniju koja je označavala polovinu terena, a potom je šutirao na koš na koji su se zagrevali njegovi saigrači. Lopta je posle neverovatnog leta prošla kroz obruč, a Vlade Divac se šokiran okrenuo ka jednom od ljudi iz Kingsa koji je snimao ovaj šut i pitao ga: „Da li si video to?!“ Naravno ovakav pogodak nije mogao da prođe nezapaženo, pa je koš Divca početkom 21. veka bio deo mnogih kompilacija sa najboljim potezima iz NBA lige, koje su služile da „upotpune“ program između dva poluvremena tokom mečeva. Ipak, iako je pogodak mnoge oduševio, pojedini ljubitelji NBA lige skretali su pažnju na jedan detalj.

Vlade Divac postigao je neverovatan koš na zagrevanju igrača Kingsa.
Vlade Divac postigao je neverovatan koš na zagrevanju igrača Kingsa.

Naime, u trenutku kada je Vlade Divac uputio loptu ka košu i neki njegovi saigrači su uradili to isto, pa su pojedini ljubitelji košarke isticali da nije Divčeva lopta prošla kroz obruč, već lopta koju je uputio neki drugi igrač Kingsa, a da zbog ugla iz kog je sniman šut to ne može jasno da se vidi. Teško je utvrditi da li su ovakve opaske tačne, ukoliko više puta pogledate snimak zaista možete videti više lopti koje gotovo u isto vreme dolaze do obruča, a snimak nije dovoljno dobrog kvaliteta da bi se jasno utvrdilo koja tačno prolazi kroz obruč. Ipak, po kretanju lopti i po pozicajama iz koje su poslate, kao i reakciji samog Divca, zaista deluje najrealnije da je baš lopta koju je on uputio iz ležećeg položaja završila u košu.
Kako je izgledao neverovatan pogodak koji je postigao Vlade Divac, a koji je bio deo mnogih NBA kompilacija početkom 21. veka, ali i za koji pojednci tvrde da nije u pitanju pogodak, već samo optička varka, možete pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRidik Bouvi – Leri Donald – Tuča na pres konferenciji
Sledeći tekstHenrik Larson – „Demolition Derby“ golčina