Rodžer Federer – Lob kroz noge preko dvometraša

Rodžer Federer - Lob kroz noge preko dvometraša
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Rodžer Federer se bez problema plasirao u treće kolo Vimbldona 2015. godine, vrlo lakom pobedom u tri seta nad Semom Kverijem. Osim što je u finišu meča pogodio svoj 2.500. viner na Vimbldonu, ovaj duel se pamti i po potezu koji je te godine po mnogima bio i najbolji na najpoznatijem teniskom turniru.
Sredinom drugog seta pri vođstvu Federera od 4:2 u tom delu igre, Sem Kveri je posle dobrog servisa i solidnog forhenda izašao na mrežu i nakon što je odigrao dosta dobar bekhend volej izgledalo je kao da će sigurno da osvoji poen. Naime, on nije želeo da odigra klasičan forhend udarac, iako je to mogao da uradi, već je postavio reket između nogu i iz te gotovo bezizlazne situacije poslao lob po dijagonali preko skoro dva metra visokog Amerikanca. Loptica je preletela Kverija i završila skoro na osnovnoj liniji, a iako je odmah pohitao za njom, Sem je samo uspeo da je nekako stigne i jedva dobaci do mreže. Publika u Federerovoj “dnevnoj sobi”, kako mnogi znaju da nazivaju centralni teren na Vimbldonu zbog velikih uspeha Švajcarca na tom terenu, ali i gotovo uvek odličnih predstava na njemu, bila je oduševljena potezom njihovog verovatno najomiljenijeg tenisera, pa su Rodžera za neverovatan lob nagradili ovacijama.Međutim, Federer nije tako mislio, dovoljno brzo je stigao do loptice, pa je odlučio da počasti publiku na centralnom terenu Vimbldona spektaklom.
Naime, on nije želeo da odigra klasičan forhend udarac, iako je to mogao da uradi, već je postavio reket između nogu i iz te gotovo bezizlazne situacije poslao lob po dijagonali preko skoro dva metra visokog Amerikanca. Loptica je preletela Kverija i završila skoro na osnovnoj liniji, a iako je odmah pohitao za njom, Sem je samo uspeo da je nekako stigne i jedva dobaci do mreže. Publika u Federerovoj “dnevnoj sobi”, kako mnogi znaju da nazivaju centralni teren na Vimbldonu zbog velikih uspeha Švajcarca na tom terenu, ali i gotovo uvek odličnih predstava na njemu, bila je oduševljena potezom njihovog verovatno najomiljenijeg tenisera, pa su Rodžera za neverovatan lob nagradili ovacijama.
Na kraju tog četvrtog dana Vimbldona 2015. godine, Rodžerov lob izabran je za najbolji potez među odigrana 64 meča i bezbroj poena, a po završetku turnira ušao je i u najužu konkurenciju za najbolji potez celokupnog Vimbldona. Sem Kveri je visok 199 centimetra i njega je zaista teško lobovati, ali za “mađioničara” Rodžera Federera ni prebaciti američkog dvometraša udarcem kroz noge nije bila “nemoguća misija”. Kako je izgledao spektakularni lob Rodžera Federera preko Sema Kverija, možete se podsetiti na 1:03 snimka koji je pred vama.

Prethodni tekstMatijas Almeida – “Projektil” za Bufona
Sledeći tekstBil Rasel – Skok preko igrača, pa lagano polaganje