Roni Heberson Furtado – Čovek sa najjačim udarcem na svetu - Sportska sećanja

Roni Heberson Furtado – Čovek sa najjačim udarcem na svetu

Iako vlada opšte mišljenje da je Roberto Karlos neprikosnoveni vladar brzine leta lopte posle udarca nogom, ispostavilo se da to baš i nije sasvim tačno. Naime, za one koji nisu znali, zvanično najjači, U poslednjih desetak godina merenje brzine udaraca je postal popularno, pa su formirane razne tabele i na svima je Hirst zauzimao sigurno prvo mesto. U samom vrhu bili su još Mihajlović, Bekam, Trezege… A onda se pojavio on. Roni Heberson Furtado. Tadašnji igrač lisabonskog Sportinga.odnosno najbrži udarac do te 2008. godine zabeležen je kada je Dejvid Hirst postigao čuveni gol u meču između Šefilda i Arsenala i to pri brzini od 182 km/h.
U poslednjih desetak godina merenje brzine udaraca je postal popularno, pa su formirane razne tabele i na svima je Hirst zauzimao sigurno prvo mesto. U samom vrhu bili su još Mihajlović, Bekam, Trezege… A onda se pojavio on. Roni Heberson Furtado. Tadašnji igrač lisabonskog Sportinga.
U novembru 2008. godine namestio je loptu za slobodan udarac nešto van šesnaest metara i raspalio po njoj. Lopta je “pocepala” mrežu brzinom od neverovatnih 211 km/h. U nekim medijima se provlačila i brzina od 221 km/h, ali ona nije tačna. Naime, Roni je loptu namestio na 16,5 metara. a lopta je brzinom munje putovala svega 0,28 sekundi. Roni je tada malo promenio tabelu tako što je zaseo na vrh i pomerio sve za po jedno mesto niže, pa ona izgleda ovako: 1. Roni Heberson Furtado 211 km/h 2. Dejvid Hirst 182 km/h 3. Zlatan Ibrahimović 180 km/h 4. Aleks 176 km/h 5. Siniša Mihajlović 160 km/h 6. Dejvid Bekam 156 km/h 7. David Trezege 153 km/h 8. Adrijano 148 km/h 9. Mat le Tisije 139 km/h 10. Roberto Karlos 137,5 km/h.
Pogledajte, ili bar pokušajte da vidite, zvanično najbrži let lopte koji se ikad dogodio na fudbalskim terenima:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This