Šargarepa u gaćama

Na našem sajtu sportskasecanja.com mogli ste da čitate o, u najmanju ruku, interesantnim proslavama golova, pa ste tako mogli da vidite Etoovu “old man” proslavu, Moratine naočare, Kecbajinu “divljačku” proslavu, Diogov izgubljeni prst i možda najluđu od svih “Rafal u gaćama” Marija Đurovskog. Danas imate priliku da čitate o jednoj proslavi gola ništa manje čudnoj od navedenih, koja nam dolazi iz Brazila.
Šargarepa je poznata po tome da njeno konzumiranje pozitivno utiče na čulo vida, ali potrebno je više od dobrog oka da bi se video intelekt čoveka koji je na fudbalskom meču proslavio gol upravo sa ovim povrćem. U septembru 1998. godine u utakmici Atletiko Mineira i Amerike, domaćin je poveo sa 1:0 golom Edmilsona nakon jednog slobodnog udarca. Edmilson je nekako ugurao loptu u mrežu, a onda je napravio u najmanju ruku čudan potez, iz svojih gaća izvadio je šargarepu i trčeći prema navijačima protivničkog tima počeo da je gricka. U septembru 1998. godine u utakmici Atletiko Mineira i Amerike, domaćin je poveo sa 1:0 golom Edmilsona nakon jednog slobodnog udarca. Edmilson je nekako ugurao loptu u mrežu, a onda je napravio u najmanju ruku čudan potez, iz svojih gaća izvadio je šargarepu i trčeći prema navijačima protivničkog tima počeo da je gricka. Sve bi bilo u redu da je Brazilac ovim gestom želeo da promiviše zdravu ishranu, ali njegova proslava imala je nešto drugo za cilj. Naime i Atletiko i Amerika su iz Belo Horizontea tako da je ovo bio gradski derbi. Ono što je ključno u celoj stvari to je da su navijači Amerike poznati kao Zečevi, pa nije teško “zbrojiti dva i dva”, Edmilson je želeo da isprovocira protivničke pristalice.Sve bi bilo u redu da je Brazilac ovim gestom želeo da promiviše zdravu ishranu, ali njegova proslava imala je nešto drugo za cilj. Naime i Atletiko i Amerika su iz Belo Horizontea tako da je ovo bio gradski derbi. Ono što je ključno u celoj stvari to je da su navijači Amerike poznati kao Zečevi, pa nije teško “zbrojiti dva i dva”, Edmilson je želeo da isprovocira protivničke pristalice.
U tome je i uspeo, ali je isprovocirao i igrače protivničke ekipe koji su ga napadali i verbalno i fizički, pa je tako nešto kasnije igrač Amerike Dinjo isključen zbog starta nad Edmilsonom, koji je za svoju proslavu sa šargarepom dobio žuti karton. „Nisam želeo da uvredim nekoga, bila je to šala, želeo sam samo da oživim derbi.“ – rekao je Edmilson nakon meča, dodajući da ovu šalu nisu baš svi shvatili kako je on zamislio, pa se osvrnuo na isključenog Dinja: „Rekao je da je to poniženje. Bio je vrlo nasilan i toliko ljut da je pljunuo u moje lice. Nije video smešnu stranu.“ Sudja meča prokomentarisao je da je Edmilson zaslužio žuti karton i dodao: “Ali mogu misliti kakav je ukus imala šargarepa koju neko drži dvadeset minuta između znojavih nogu… očigledno da je momak imao veliku želju da impresionira svoje navijače.”
Podsetite se proslave gola Edmilsona koji je na zaprepašćenje svih prisutnih izvadio šargarepu iz svojih gaća i grickao ispred navijača poznatih kao „Zečevi“:

Prethodni tekstKad je Čela zgrozio publiku u Australiji
Sledeći tekstNadljudski trening Kobija Brajanta – Mit ili istina?