Šon Kemp – „Jahanje“ Denisa Rodmana

U NBA finalu 1996. godine Čikago Bulsi su lako savladali Sijetl Supersonikse sa 4-2, dobivši prva tri meča i posle rutinski završivši seriju. Majkl Džordan je bio najbolji igrač Bulsa u toj seriji, Skoti Pipen je igrao veoma zapaženu ulogu, a ništa manje bitnu ulogu u tom finalu igrao je i Denis Rodman. Popularni „Crv“ igrao je fantastičnu defanzivu na visokim igračima Soniksa, koje je često dovodio do „ludila“, ali mu se Šon Kemp bar na trenutak „osvetio“…
Igrao se finiš treće četvrtine duela broj 4, Soniksi su imali 14 poena prednosi i napad, u kojem je na niskom postu loptu primio Šon Kemp. Njega je u tom napadu čuvao Denis Rodman, pa se čekalo da se vidi kako će Kemp rešiti duel protiv jednog od najboljih tadašnjih visokih defanzivaca u ligi. Bilo je mnogo lakše nego što je iko očekivao, Šon Kemp se fantastičnom okretom oslobodio Rodmana, da bi potom veoma atraktivno zakucao sa dve ruke iza leđa. Dok je publika u Sijetlu „u transu“, Kemp je rešio da malo „začini“ svoje zakucavanje.

Šon Kemp je posle zakucavanja "zajahao" Denisa Rodmana.
Šon Kemp je posle zakucavanja „zajahao“ Denisa Rodmana.

Odlučio se Šon Kemp da namerno „zajaše“ Rodmana posle zakucavanja, a dok su mnogi očekivali da to bude početak sukoba dvojice košarkaša, jer Denis nije važio za nekog ko će istrpeti ovakve provokacije, usledilo je nešto skroz drugačije. Potpuno smireni Denis Rodman obgrlio je Kempa, a potom ga je i potapšao po leđima, želevši na taj način da mu čestita na fantastičnom potezu, dok je publika u Sijetlu šmekerski potez košarkaša Čikago Bulsa propratila ovacijama.
Bio je to jedan od najelpših poteza 4. meča NBA finala 1996. godine, koji je samo jedan od pokazatelja košarkaškog kvaliteta Šona Kempa, ali i koji je obeležio šmekerski potez Denisa Rodmana. Kako je izgledalo prelepo zakucavanje Kempa, uz propratno „jahanje“ Rodmana, koje nije isprovociralo „Crva“, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This