Spektakularan nokaut u ameterskom ringu

Spektakularan nokaut u ameterskom ringu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Mnogi će reći da je amaterski boksu u 21. veku dosta propao i da u mečevima u amaterskoj konkurenciji nema gotovo ništa da se vidi što je nekad učinilo boks jednim od najpopularnijih olimpijskih sportova. I može se slobodno reći da će biti u pravu, ali da ipak postoje izuzeci videlo se 2010. godine na Azijskim igrama, kada je jedan nokaut oduševio ljubitelje „plemenite veštine“.
Na Azijskim igrama u Gvangdžu 2010. godine u početnoj rundi bokserskog turnira u srednjoj kategorija sastala su se dva reklo bi se potpuno anonimna boksera, Kirgistanac Asadulo Boimuradov i Sirijac Mustafa Fara. U ne baš atraktivnom duelu do početka treće runde, Boimuradov je bio bolji i stekao bodovnu prednost koju nepoznati bokser iz Sirije prezimena koje je proslavio britanski atletičar Mo, Na samom startu treće runde, borac iz Kirgistana poslao je brutalan desni kroše u glavu svog protivnika, od kog je Fara kao pokošen pao na pod. Ležao je tako Sirijac skupčan sa glavom na podu nekoliko trenutaka, da bi se potom nekako pridigao, ali samo ne bi li se teturao od konopca do konopca i tako pokazao svima koliko je zapravo uzdrman posle strahovitog udarca Boimuradova.teško da je mogao da dostigne. Tada se dogodio spektakl kakav je nekada bio redovna pojava u amaterskom ringu, ali koji je u 21. veku postao prava retkost.
Na samom startu treće runde, borac iz Kirgistana poslao je brutalan desni kroše u glavu svog protivnika, od kog je Fara kao pokošen pao na pod. Ležao je tako Sirijac skupčan sa glavom na podu nekoliko trenutaka, da bi se potom nekako pridigao, ali samo ne bi li se teturao od konopca do konopca i tako pokazao svima koliko je zapravo uzdrman posle strahovitog udarca Boimuradova. Sudiji naravno nije preostalo ništa drugo nego da prekine borbu i proglasi pobedu Boimuradova klasičnim nokautom, što je postao tako redak slučaj u amaterskom boksu.
Snimak nokauta koji je plasirao Kirgistanac završio je u mnogim sportskim vestima, najviše kao pokazatelj kako je i dalje u amaterskoj konkurenciji moguće videti spektakularan nokaut, a kako je izgledao udarac Boiumoradova kojim je „sahranio“ Faru možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstTemur Kecbaja – Divljačka proslava gola
Sledeći tekstKad je Šapić šutnuo u glavu golmana Mađara