Stiv Frensis – 10 sekundi neverovatnih krosovera

Krosover dribling je jedan od najatraktivnijih poteza u košarci, pogotovo kada ga izvode veliki majstori tog driblinga, kakav je svakako bio i Stiv Frensis. “Stiv Franšiza“ je u karijeri izveo mnogo odličnih krosovera, a najbolje je izveo protiv Klipersa 2000. godine, kada je pokazao fenomenalnu kombinaciju ovog driblinga.
23. marta 2000. godine, navijači Hjustona popunili su dvoranu u svom gradu, ne bi li gledali svoj mladi tim protiv Klipersa. U meču dva tima koji tada nisu bili sam vrh NBA lige, “Rakete” su ubedljivo savladali tim iz Los Anđelesa, a utakmicom je dominirao tadašnji ruki Hjustona Stiv Frensis. Postigao je 34 poena, imao 14 asistencija i 9 skokova, ali meč je obeležio svojom kombinacijom krosover driblinga, koji se i danas vrte na NBA špicama.

Saigrači su Frensisu “očistili” stranu i pustili ga da igra 1 na 1 protiv Troja Hadsona. Tada je usledila Stivova “magija”, koja je oduševila navijače “Raketa”. Kakav je samo repertoar driblinga pokazao Frensis u tom napadu, promene kroz noge, iza leđa, prednje promene i sve to neverovatno brzo izvedeno. Držao se Hadson odlično u odbrani, izdržao je nekako nekoliko Frensisovih driblinga, nije dozvoljavao da ga Stiv brzo “polomi”, ali ipak u jednom trenutku nije mogao više. Posle još jedne brze prednje promene i finte šuta, Hadson je skočio na rampu, a Frensis je u tom trenutku lagano prošao pored njega i sigurno poentirao sa 3 metra od koša.
Stiv Frensis – Fantastična kombinacija krosover driblinga protiv Klipersa.

Saigrači su Frensisu “očistili” stranu i pustili ga da igra 1 na 1 protiv Troja Hadsona. Tada je usledila Stivova “magija”, koja je oduševila navijače “Raketa”. Kakav je samo repertoar driblinga pokazao Frensis u tom napadu, promene kroz noge, iza leđa, prednje promene i sve to neverovatno brzo izvedeno. Držao se Hadson odlično u odbrani, izdržao je nekako nekoliko Frensisovih driblinga, nije dozvoljavao da ga Stiv brzo “polomi”, ali ipak u jednom trenutku nije mogao više. Posle još jedne brze prednje promene i finte šuta, Hadson je skočio na rampu, a Frensis je u tom trenutku lagano prošao pored njega i sigurno poentirao sa 3 metra od koša. Publika je bila oduševljena Frensisovim potezima, a i komentator meča nije mogao da sačuva oduševljenje ovim sjajnim Stivovim driblinzima.
Kada se pravi top lista najboljih krosover driblinga u istoriji NBA lige, kombinacija driblinga koje je Frensis izveo tog marta 2000. godine protiv Troja Hadsona uvek zauzima neko od prvih pet mesta. Iako nije do kraja nadogradio svoj talenat, iako nije imao karijeru kakvu je po talentu mogao, Stiv Frensis je svojim atraktivnim potezima ostavio značajan trag u NBA ligi, ali i ostao u sećanju svim ljubiteljima NBA lige.
Kako je izgledala “magija” Stiva Frensisa i neverovatna kombinacija driblinga koje je izveo protiv Klipersa 2000. godine, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This