Tajron Spong – Brutalno slanje „na spavanje“ protivnika

Tajron Spong - Brutalno slanje
Tajron Spong - Brutalno slanje "na spavanje" protivnika
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 22. juna 2013. godine u Njujorku se održavao Glori 9 turnir u Kik-boksu. Bio je to deveti od četrnaest Glori turnira svetske serije za tu godinu, ali on nije privukao previše pažnje medija, a na tribinama se našlo nešto više od 1500 gledalaca. Publika je te večeri prisustvovala borbama u kategoriji do 95 kilograma, a u poslednjem četvrtfinalnom duelu, koji će i obeležiti veče, sastali su se Tajron Spong i Mihael Dut.
Momak sa Surinama, Tajron Spong, bio je favorit u toj borbi, ali meč neće krenuti onako kako je očekivao. Već u petoj sekundi borbe Mihael Dut plasira fantastičnu kombinaciju leva-desna i veoma jakim i preciznim udarcem u glavu šalje Sponga na pod. Ipak, i pored pretrpljenog veoma snažnog desnog kroše, Surinamac brzo ustaje sa poda i sudija u ringu dopušta nastavak borbe. Mihael Dut je te trenutke, dok mu je protivnik uzdrman, video kao priliku da završi borbu i kreće silovito na Sponga, što će se ispostaviti kao njegova kobna greška…

Tajron Spong završio je na podu na samom početku borbe posle fantastičnog udarca Duta.
Tajron Spong završio je na podu na samom početku borbe posle fantastičnog udarca Duta.

Dut pokušava da plasira nekoliko udaraca u glavu Sponga, ali oni završavaju na rukavicama Surinamca, koji čeka svoju šansu i onda iz kontre plasira brutalan desni kroše u glavu Duta. Bio je to fenomenalan udarac, koji je potpuno uzdrmao Mihaela Duta i on završava na podu. Iako se ubrzo pridigao i činilo se da će uspeti da nastavi borbu, posle nekoliko trenutaka Mihael Dut više nije mogao da stoji na nogama i sam seda na pod, čime je borba i okončana. Tajron Spong, koji je samo tridesetak sekundi ranije bio u nokdaunu, prima čestitke iz svog tima na plasmanu u polufinale, dok je Mihael Dut uspeo nekako da se pridigne, ali je očigledno da je i dalje bio veoma uzdrman posle fantastičnog udarca Sponga.
Tajron Spong je do kraja večeri pobedom nokautom u finalu uspeo da osvoji turnir u Njujorku, iako je u četvrtfinalnoj borbi na samom startu doživeo nokdaun, ali i ubrzo uspeo da preokrene duel. Kako je izgledao veoma atraktivan početak duela Spong – Dut, u kojem je Surinamac prvo primio veoma težak udarac, a potom brutalnim krošeom slavio u meču, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRomario – Lakoća postizanja golova
Sledeći tekstŽarko Paspalj – Savršeno poluvreme protiv „Dream team“-a