Tim Lobinger – Gola zadnjica za navijače i kraljevsku porodicu

Tim Lobinger - Gola zadnjica za navijače i kraljevsku porodicu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Nije retka pojava da se sportisti tokom proslave svog uspešnog poteza malo zanesu i urade stvari koje teško da bi bilo ko očekivao. Pisali smo do sada o mnogim takvim situacijama, ali se čini da će teško iko ikada svojom proslavom nadmašiti nemačkog skakača motkom Tima Lobingera, koji je svoju pobedu na atletskom mitingu 2003. godine u Monte Karlu, proslavio tako što je pokazao golu zadnjicu prisutnoj publici, među kojom su bili i pripadnici kraljevske porodice Monaka?!
Tim Lobinger je u Monte Karlu za trijumf preskočio vrlo dobrih 5,91 metara, a kada je uspešnim skokom obezbedio trijumf na atletskom finalu sezone, krenuo je u “pobednički krug”. Trčao je Lobinger atletskom stazom stadiona “Luj II”, a onda došao na ideju da svuče svoj skakački šorc i trči stazom pokazujući gledaocima svoju golu zadnjicu?! Tim Lobinger je u Monte Karlu za trijumf preskočio vrlo dobrih 5,91 metara, a kada je uspešnim skokom obezbedio trijumf na atletskom finalu sezone, krenuo je u “pobednički krug”. Trčao je Lobinger atletskom stazom stadiona “Luj II”, a onda došao na ideju da svuče svoj skakački šorc i trči stazom pokazujući gledaocima svoju golu zadnjicu?! Prisutna publika, među kojima je bila i kraljevska porodica Monaka (Lobinger je proslavio svoju pobedu baš ispred tribine gde su se oni nalazili) je prvo ostala u šoku, a potom je gle čuda glasno negodovala zbog ponašanja nemačkog skakača.Prisutna publika, među kojima je bila i kraljevska porodica Monaka (Lobinger je proslavio svoju pobedu baš ispred tribine gde su se oni nalazili) je prvo ostala u šoku, a potom je gle čuda glasno negodovala zbog ponašanja nemačkog skakača.
Tada aktuelni evropski i svetski prvak u dvorani, 31-godišnji Lobinger razloge za svoju u najmanju ruku čudnu proslavu pobedničkog skoka našao je u dve stvari. Naime, kako je kasnije sam pričao, bio je nezadovoljan tadašnjim promenama pravilima, koja su skratila vreme skakačima za pripremu skoka, ali i ljut zbog odluke sudija ranije tokom takmičenja da mu ponište jedan uspešan pokušaj, jer je navodno izveo uspešan skok tako što je letvicu zadržao rukom da ne padne, pa su mu taj skok proglasili neuspešnim. Nije pomogla ni njegova rasprava sa sudijama, u kojoj im je objasnio da nije letvicu zadržao rukom, jednostavno sudije su ostale pri svojoj odluci, a Lobinger je odlučio da im se “osveti”…
Ovakvo ponašanje Lobingera iznenadilo je sve, jer je do tada bio poznat u svetu atletike po gospodskom ponašanju. Ipak, ni to mu nije pomoglo da ne izazove bes kod tadašnjeg predsednika nemačkog atletskog saveza Klemena Prokopa. “Svi znamo da je Tim veliki šoumen, ali čak i pod tenzijom koje nosi ovako važno takmičenje, ovom potezu nije bilo mesto na atletskoj stazi, to je bilo nepristojno i nesportsko ponašanje.” – rekao je tada Prokop. Sa druge strane, Tim Lobinger je smatrao da je incident bio “nevin” i svakako zabavan. “To nije nešto što planirate unapred, to se jednostavno desi.” – rekao je Nemac posle pobede na mitingu okupljenim novinarima.
Iako je tokom karijere preskočio 6 metara, iako je osvajao medalje na velikim takmičenjima, čini se da će većina ljubitelja atletike najviše pamtiti Tima Lobingera po proslavi pobedničkog skoka na atletskom finalu 2003. godine u Monte Karlu, u kojoj je prisutnima pokazao golu zadnjicu. Na snimku koji je ispred vas podsetite se kako je izgledala ta sada veće legendarna proslava pobede Tima Lobingera.

Prethodni tekstKarl Meloun – Zakucavanje preko Majkla Kupera
Sledeći tekstTopovski šut Risea kojim je polomio nogu Alanu Smitu