Vengerovo odgurivanje Murinja

Vengerovo odgurivanje Murinja

Poznato je da Murinjo i Venger nisu u dobrim odnosima, koji dugi niz godina karakterišu verbalni sukobi, uvrede, izostanak rukovanja, pa čak i fizički sukob. “On je specijalista za gubljenje, zbog osam godina bez ijednog trofeja, to je debakl. Da se to meni desi u Čelsiju, posle osam godina bih se pokupio i otišao i nikada se ne bih vratio.” – izjavio je u februaru 2014. godine Žoze Murinjo, kada ga je Arsen Venger optužio kako namerno umanjuje šanse Čelsija da osvoji titulu, Incident se dogodio tokom prvog poluvremena utakmice 7. kola Premijer lige između Čelsija i Arsenala kada je u 20 minutu posle starta Čelsijevog odbrambenog igrača Gerija Kejhila nad napadačem Arsenala Aleksisom Sančesom, Venger izašao iz svog "tehničkog dela" i protestovao kod sudije. Venger je tada gurnuo Murinja, na šta mu Portugalac nije ostao dužan, ali su ih brzo razdvojili, a sudija pozvao na "informativni razgovor".jer se “plaši neuspeha“. Njihov sukob je još tada počeo da “tinja”, a eskalirao je pola godine kasnije fizičkim obračunom.
Incident se dogodio tokom prvog poluvremena utakmice 7. kola Premijer lige između Čelsija i Arsenala kada je u 20 minutu posle starta Čelsijevog odbrambenog igrača Gerija Kejhila nad napadačem Arsenala Aleksisom Sančesom, Venger izašao iz svog „tehničkog dela“ i protestovao kod sudije. Venger je tada gurnuo Murinja, na šta mu Portugalac nije ostao dužan, ali su ih brzo razdvojili, a sudija pozvao na „informativni razgovor“. Murinjo je prethodno pokušao nešto da objasni nekoj osobi koja se nalazila iza Vengera, da bi Francuz reagovao tako što ga je gurnuo. Utakmica je brzo nastavljena, a niti jedan od menadžera nije sankcionisan. Ovo je svakako nesvojstven potez Vengera, ali nije teško poverovati da je Murinjo znao šta treba da kaže da ga ovako isprovocira…
“Posebni” je posle utakmice koju je Čelsi dobio sa 2:0 golovima Edena Azara i Dijega Koste, rekao da je stvar završena. „Za mene je to gotovo. Ali tehnički deo je veoma jasan – ja imam moj prostor, on ima svoj i ne može dolaziti u moj, posebno da vrši pritisak na sudiju da pokaže crveni karton mom igraču. “Posebni” je posle utakmice koju je Čelsi dobio sa 2:0 golovima Edena Azara i Dijega Koste, rekao da je stvar završena. "Za mene je to gotovo. Ali tehnički deo je veoma jasan - ja imam moj prostor, on ima svoj i ne može dolaziti u moj, posebno da vrši pritisak na sudiju da pokaže crveni karton mom igraču. Tako da sam mu samo rekao: 'izađi iz mog tehničkog dela i molim te ne vraćaj se." - rekao je Murinjo.Tako da sam mu samo rekao: ‘izađi iz mog tehničkog dela i molim te ne vraćaj se.“ – rekao je Murinjo. Razmena reči dva trenera nastavljena je tokom prvog poluvremena, a umešali su se i pomoćni treneri.
Venger je rekao da neće „apsolutno ništa“ reći o incidentu. „Imate dobre kamere – samo sam otišao da vidim šta se desilo i to je to.“ – rekao je Venger. Arsen je guranje opsao kao samo „malo“ i upitao „zbog čega žaliti posle toga“. „Želeo sam da odem od A do B i neko mi se isprečio bez znaka dobrodošlice. B je bio Sančez, da vidim koliko je teško povređen.“ – rekao je trener Arsenala.
Murinjo je dodao da su se stvari zagrejale zbog „velike utakmice, velikih klubova, velikih rivala“ što meč čini emotivnim. „Da budem pošten, radim toliko mnogo pogrešnih stvari u fudbalu… ali ne ovog puta, pošto sam ovog puta bio samo u mom tehničkom delu i to nije moj problem. Kraj igre. Kraj priče.“ – rekao je Murinjo. Ovo je bila 12 utakmica za redom na kojoj Venger nije ostvario pobedu nad Murinjovom ekipom.
Podsetite se čuvenog sukoba dva velika trenera:

Prethodni tekstSukob Alonsa i Hamiltona za Raikonenovu titulu
Sledeći tekstDžejson Vilijams – Asistencija laktom