Veselin Vujović – „Ako te Kanjelas predribla…“

Veselin Vujović -
Veselin Vujović - "Ako te Kanjelas predribla..."
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Veselin Vujović je bio vrhunski rukometaš, po mnogima jedan od najboljih u istoriji ove igre. Neki će reći da ni kao trener nije baš puno lošiji. Predvodio je razne ekipe i reprezentacije, zabeležio dosta dobrih rezultata i ostvario sa svojim ekipa neke istorijske uspehe, ali mu je trenerska karijera obeležana i mnogim skandalima. U Makedoniji je ušao u žestok sukob sa sudijom koji se pretvorio u fizički obračun, kao selektor reprezentacije Srbija i Crne Gore posvađao se sa gotovo celim timom, kao selektor Slovenije znao je da stane na gol i da traži da on brani penal nezadovoljan suđenjem, često je bio kažnjavan zbog protesta, a i njegovi tajm-auti su predmet čestih novinskih članaka. I upravo jedan takav tajm-aut koji je uzburkao javnost viđen je 2018. godine…

Veselin Vujović se obratio Blagotinšeku

U drugom kolu druge faze EP-a 2018. godine u Hrvatskoj, Slovenija je napravila iznenađenje i savladala Španiju sa 31:26. Vodili su na tom meču izabranici selektora Veselina Vujovića tokom gotovo svih 60 minuta igre i zabeležili sigurnu pobedu u susretu protiv kasnijeg šampiona na tom takmičenju. I pored odlične igre njegovih izabranika, Veselin Vujović nije uvek bio zadovoljan onim što vidi na terenu. To se najbolje videlo na jednom minutu odmora…

Veselin Vujović se protiv Španije na interesantan način obratio Blažu Blagotinšeku.
Veselin Vujović se protiv Španije na interesantan način obratio Blažu Blagotinšeku.

Vujović je zatražio tajm-aut nezadovoljan dešavanjima na terenu. Potom se obratio Blažu Blagotinšeku, pivotmenu reprezentacije Slovenije. „Ako te Kaneljas predribla, ubiću i tebe i sebe odmah na mestu. Odmah ću nas ubiti na mestu! On je ‘umro’ odavno.“ – aludirao je Vujović tada na Žoana Kanjelasa, koji je u tom trenutku imao 32 godine i koji iako po mnogima nije bio na vrhuncu karijere, ipak je zadavao puno problema odbrani Slovenije na tom duelu.

Podeljena mišljenja o Vujovićevom tajm-autu

Odmah posle meča mnogi mediji su preneli ovaj tajm-aut Vujovića. Dok su neki od medija i navijača smatrali da je on uvredljiv za jednog od najboljih svetskih rukometaša i vrlo nesportski i skandalozan, drugi su smatrali da je to bio odličan tajm-aut kojim je Vujović dodatno motivisao svoje igrače i tako im pomogao da dođu do pobede protiv favorizovanog protivnika.
Nije redak slučaj da metodi rada i obraćanje igračima pojedinih trenera izazovu puno pažnje i podeljena mišjlenja. Jedan takav slučaj je svakako i sa Veselinom Vujovićem, čiji tajm-aut na meču Slovenija – Španija je izazvao puno pažnje. Kako je on izgledao možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSvi gresi Erika Kantone
Sledeći tekstLipe Fonteles – „Nebeska lopta“