Vilširov „tiki taka“ gol

Kada je 19. oktobra 2013. godine vodeći Arsenal ugostio Norič, ekipu sa dna tabele, bilo je jasno da se pitanje pobednika ne postavlja već samo koliko će im golova Ozil, Žiru i ostatak ekipe „spakovati“ za srećan put na istok Engleske. „Kanarinci“ su na kraju brojali do četiri, uz jedan postignut, a sva četiri gola igrača Arsenala bila su prava remek dela. Međutim posle prvog, navijači su bili zbunjeni, videli su loptu u mreži, obradovali se, ali i zapitali: „Šta se ovo dođavola upravo dogodilo!?“. Gledali su nestrpljivo u video bim čekajući usporeni snimak da se uvere gledaju li svoje ljubimce ili Barselonu. Sve se odigralo krajem 18. minuta pri rezultatu 0:0. Kazorla je poveo jedan naizgled ne tako opasan napad Arsenala, zastao malo da sačeka saigrače koji su bili u trku ka protivničkom golu, a onda je počela magija. Kratko dodavanje Kazorle do Vilšira, pa odmah povratna, zatim pas do Žirua, koji je prosleđuje do Vilšira, a ovaj mu loptu odbija i dodaje pravo na levu nogu kojom mu Francuz namešta priliku da sa par metara dovede „Tobdžije“ u vođstvo.Jer gol je žargonski bio u „tiki taka“, stilu koji je u to vreme forsirala Gvardiolina Barselona.
Sve se odigralo krajem 18. minuta pri rezultatu 0:0. Kazorla je poveo jedan naizgled ne tako opasan napad Arsenala, zastao malo da sačeka saigrače koji su bili u trku ka protivničkom golu, a onda je počela magija. Kratko dodavanje Kazorle do Vilšira, pa odmah povratna, zatim pas do Žirua, koji je prosleđuje do Vilšira, a ovaj mu loptu odbija i dodaje pravo na levu nogu kojom mu Francuz namešta priliku da sa par metara dovede „Tobdžije“ u vođstvo. Džek Vilšir krunisao je prelepu akciju slanjem lopte u donji desni ugao golmana Rudija koji i sam zbunjen brzinom i preciznošću akcije nije imao nikakve šanse. Sve ovo dogodilo se za bukvalno tri-četiri sekunde!
Mesut Ozil, koji je postigao dva gola na utakmici ipak je posle meča govorio o Vilširovom pogotku: „Moram da pohvalim tri igrača koji su bili uključeni u prvi gol, bilo je stvarno „Tiki Taka“ – skoro kao da su igrali Plejstejšn. To je bilo neverovatan gol!“
Navijači su na kraju godine ovaj gol glasanjem proglasili za najlepši pogodak sezone, a kako je on izgledao možete se podsetiti u videu.

Prethodni tekstDžejson Vilijams – Asistencija laktom
Sledeći tekstOdgovor Štefi Graf na „bračnu ponudu“ navijača