Željko Obradović – Legendarna konferencija za štampu

Željko Obradović - Legendarna konferencija za štampu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarkaško prvenstvo Evrope 2005. godine u Srbiji i Crnoj Gori obeležili su fenomenalni Dirk Novicki, sjajni Grci koji su osvojili prvu titulu prvaka van Grčke, ali možda i najviše konferencija za štampu Željka Obradovića posle fijaska reprezentacije Srbije i Crne Gore i ispadanja sa turnira i pre dolaska do završnice.
Svi navijači, kao i celokupna sportska javnost u zemlji domaćina su očekivali od „plavih“ ništa manje od zlatne medalje, O svemu što se dešavalo pre i tokom turnira, sukobima, nedisciplini i neozbiljnosti igrača, vrlo emotivno je na konferenciji za štampu posle poraza od Francuske i ispadanja sa prvenstva govorio selektor "plavih" Željko Obradović.ali mnogi problemi i sukobi u nacionalnom timu za rezultat su imali očajnu igru i još gori rezultat. U Novom Sadu su reprezentativci Srbije i Crne Gore igrali katastrofalno, delovali su kao raštimovan orkestar, što je sve za posledicu imalo ispadanje „plavih“ sa turnira i pre dolaska u Beograd. Javnost koja je bila željna uspeha „plavih“ u domovini, tih dana se više bavila dešavanjima van parketa i nesportskim načinom života reprezentativaca „zemlje košarke“, nego igrom (ako se ono što su srpsko-crnogorski košarkaši prikazali u Novom Sadu može nazvati igrom) i dešavanjima na terenu.
O svemu što se dešavalo pre i tokom turnira, sukobima, nedisciplini i neozbiljnosti igrača, vrlo emotivno je na konferenciji za štampu posle poraza od Francuske i ispadanja sa prvenstva govorio selektor „plavih“ Željko Obradović. Podsetite se legendarne konferencije za štampu, jedne od najinteresantnijih u istoriji sporta, konferencije sa koje se i danas mnoge rečenice prepričavaju.

Prethodni tekstUbica dečijeg lica – Tomas Brolin
Sledeći tekstMarko Van Basten – Volejčina u finalu Evropskog prvenstva