Zoran Planinić – Trojka za pobedu „iz svlačionice“

Zoran Planinić - Trojka za pobedu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U četvrtom kolu TOP 16 faze Evrolige 2014. godine, Efes Pilsen je spektakularnim košem Zorana Planinića sa svoje polovine u poslednjoj sekundi, savladao Armani sa 61:60. Bio je to jedan od najneverovatnijih poena za pobedu ikada viđenih na košarkaškim terenima, jer je hrvatski internacionalac iz svog reketa, ne gledajući koš Italijana, bacio loptu, koja je na iznenađenje svih u dvorani završila u košu.
Armani je bio bolji tim tokom većeg dela utakmice, vodio je na poluvremenu (34:30), ali u nastavku je Efes zaigrao bolje i preokrenuo je rezultat. Ipak, u samom finišu meča gosti su uspeli da vrate prednost na svoju stranu i činilo se da će slaviti, Lengford je iskoristio prvo slobodno bacanje, da bi potom promašio drugo. Loptu je uhvatio plejmeker domaćih Zoran Planinić, koji je potom bočno okrenut košu, iz visine svog reketa poslao loptu iz okreta preko celog terena ka protivničkom obruču. Na zapanjujući način lopta je pogodila u tablu i završila u košu Armanija, na radost ne baš mnogobrojnih navijača domaćih.pogotovo nakon što je Duško Savanović promašio šut za vođstvo Efesa pet sekundi pre kraja, a potom do lopte došao najbolji igrač gostiju Kit Lengford, koji je sa linije slobodnih bacanja dobio priliku da zapečati pobedu tima iz Milana. Lengford je iskoristio prvo slobodno bacanje, da bi potom promašio drugo. Loptu je uhvatio plejmeker domaćih Zoran Planinić, koji je potom bočno okrenut košu, iz visine svog reketa poslao loptu iz okreta preko celog terena ka protivničkom obruču. Na zapanjujući način lopta je pogodila u tablu i završila u košu Armanija, na radost ne baš mnogobrojnih navijača domaćih.
Trojka koju je postigao Zoran Planinić je vrlo brzo obišla planetu i ušla u špice brojnih sportskih TV emisija. Pogledajte ovaj neverovatan koš za pobedu Zorana Planinića, koš kakav sigurno još dugo neće biti viđen na Evroligaškim parketima.

Prethodni tekstFinska gol mašina – Jari Litmanen
Sledeći tekstUbica dečijeg lica – Tomas Brolin