Zvonimir „Noka“ Serdarušić – Dominacija sa Kilom

Zvonimir
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada je 1993. godine Zvonimir „Noka“ Serdarušić postao trener rukometnog kluba Kil, Predvođen Serdarušićem, Kil je za 15 godina njegove "vladavine" postao najbolji rukometni klub u Evropi. U trenutku kada je Serdarušić došao u klub, Kil je bio klub koji je preko 30 godina čekao na trofej i svi su se nadali da će "Noka" da im konačno donese trofej. I uspeo je već u prvoj godini da osvoji titulu prvaka Nemačke, titulu koju je Kil toliko dugo čekao. Potom su titule u nemačkoj počele da se ređaju, a bila je neverovatna dominacija Kila u tim sezonama. U svojih 15 godina na klupi Kila, "Noka" je vodio Kil do 11 titula prvaka Nemačke i 5 kupa Nemačke. Osvojio je i 3 EHF kupa, ali kruna je ipak bila 2007. godina i osvajanje titule šampiona Evrope.očekivalo se da će podići tada prosečni nemački klub i ostvariti dobar rezultat sa njim, ali niko nije očekivao ono što se potom desilo.
Predvođen Serdarušićem, Kil je za 15 godina njegove „vladavine“ postao najbolji rukometni klub u Evropi. U trenutku kada je Serdarušić došao u klub, Kil je bio klub koji je preko 30 godina čekao na trofej i svi su se nadali da će „Noka“ da im konačno donese trofej. I uspeo je već u prvoj godini da osvoji titulu prvaka Nemačke, titulu koju je Kil toliko dugo čekao. Potom su titule u nemačkoj počele da se ređaju, a bila je neverovatna dominacija Kila u tim sezonama. U svojih 15 godina na klupi Kila, „Noka“ je vodio Kil do 11 titula prvaka Nemačke i 5 kupa Nemačke. Osvojio je i 3 EHF kupa, ali kruna je ipak bila 2007. godina i osvajanje titule šampiona Evrope.
Posle spektakularog polufinalnog dvomeča sa Španskim Portland San Antoniom, Kil je u finalu čekao dvomeč sa starim znancem Flensburgom. Prvi meč u Flensburgu završen je nerešeno 28:28, da bi u revanšu pred svojim navijačima u rukometnom meču za sva vremena Kil pobedio sa 29:27 i postao šampion Evrope po prvi put.


Ta sjana generacija predvođena na terenu Nikolom Karabatićem (Nikolu je „Noka“ faktički otkrio, dovevši ga je kao malo poznatog igrača u Kil) je uspela u toj sezoni da osvoji 5 trofeja, što je podvig za sva vremena.
Posle 15 godina, 2008. godine, Serdarušić je napustio Kil zbog loših odnosa sa predsednikom kluba Uve Švenkeom. U tih 15 godina svi svetski igrači su želeli da sarađuju sa Serdarušićem, pa zato i ne čudi da su svi najbolji igrači tog vremena proveli bar mali deo svoje karijere u Kilu. Ostaje za sva vremena da se pamti ono što je „Noka“ učinio za Kil i način na koji je od jenog prosečnog nemačkog kluba stvorio najbolji rukometni klub Evrope.

Prethodni tekstČudo na ledu
Sledeći tekstRukometni čarobnjak – Ivano Balić