Da li ste znali kako je Tajson „prebijao protivnike“ i kao dečak?

Da li ste znali kako je Tajson
Da li ste znali kako je Tajson "prebijao protivnike" i kao dečak?
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Majk Tajson je imao fenomenalnu karijeru i o njoj se gotovo sve zna. Pretukao je Berbika za titulu najmlađeg šampiona u teškoj kategoriji, dominirao ringom, a potom neočekivano izgubio od Bastera Daglasa, da bi mu drugi deo karijere obeležio skandal na meču sa Holifildom. Pored uspeha u ringu, njegovu karijeru obeležilo je i problematično ponašanja van ringa. Zbog toga je možda i potencijalno najbolji deo karijere proveo „iza brave“, a koliko je „Gvozdeni“ bio talentovan za boks videlo se veoma rano…

Majk Tajson je „pregazio“ Korteza

Bilo je to krajem juna 1981. godine. Održavalo se juniorsko prvenstvo SAD-a u amaterskom boksu. U finalu u teškoj kategoriji susreli su se Majk Tajson i Džo Kortez. Iako je Tajson tada imao svega 15 godina u bokserskim krugovima se znalo o kakvom se talentu radi. Protivnici su se već tada plašili njegovih razornih udaraca. Koliko su ti udarci bili moćni vrlo brzo će se uveriti i sam Kortez…

Majk Tajson je vrlo brzo nokautirao Korteza.
Majk Tajson je vrlo brzo nokautirao Korteza.

Od starta te borbe kalkulacija i „ispitivanja protivnika“ nije bilo. Oba borca su krenula žestoko. Kortez je pokušao da zada ozbiljan udarac Tajsonu, ali ovaj eskivira taj udarac kako je samo on znao, a potom fantastičnom serijom udaraca šalje protivnika na pod. Odmah je bilo jasno da Kortez nije u stanju da nastavi meč i da je doživeo težak nokaut, pa je tako borba okončana posle nepunih deset sekundi. Morao je da reaguje i lekar, ali je Kortez posle ukazane pomoći uspeo da ustane i da se nađe na proglašenju pobednika.

Rešavanje borbi u početnoj rundi jedan od zaštitnih znakova

Majk Tajson je tako na vrlo atraktivan način došao do juniorske titule prvaka države u amaterskoj konkurencije. On će i kasnije vrlo često u profesionalnom ringu protivnke pobeđivati u prvoj rundi. Mnogi će reći da mu je brzo nokautiranje protivnika bio jedan od zaštitnih znakova.
Kako je golobradi dečak po imenu Majk Tajson u finalu prvenstva SAD-a pokazao svima o kakvom se bokserskom talentu radi i atraktivnim nokautom savladao Džoa Korteza, pogledajte na snimku pred vama.

Prethodni tekstDel Pjerova karta za finale Mundijala 2006.
Sledeći tekstKad je Pinto „obrukao“ velikog Pirla