Frančesko Toti – Anegdota iz zatvora

Frančesko Toti – Anegdota iz zatvora fb
Frančesko Toti – Anegdota iz zatvora fb
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Gotovo sve priče o Frančesku Totiju već su ispričane. Najmlađi kapiten u istoriji Serije A, sa samo 22 godine. Petostruki italijanski fudbaler godine, osvajač svetskog prvenstva, osvajač Skudeta… „Jedna od poslednjih pravih desetki“ – kako je umeo da ga nazove njegov sunarodnik Roberto Bađo. Ono po čemu će se možda i najviše pamtiti ovaj fudbaler to je njegova lojalnost. Njegov stav o lojalnosti impresionirao je mnoge. Zbog toga su ne samo njegovi prijatelji, već i mnogi protivnički igrači tvrdili da Frančesko Toti zaslužuje epitet legende. Lojalnost i skromnost, ali i požrtvovanost na terenu kao i odlike lidera u timu, bili su ključni da ga navijači u Rimu zavole i poštuju kao Boga. Gotovo je sigurno da bi Toti osvojio mnogo više trofeja da je napustio „Večni grad“, ali on je odlučio da ostane i zasluži nadimak „Princ Rima“.

Frančesko Toti posetio je zatvor Rebibia u Rimu

Koliko je Toti bio obožavan od strane navijača, naročito u glavnom gradu Italije, možda najbolje govori jedna od anegdota iz davne 2006. godine. Ubrzo nakon što je pomogao reprezentaciji Italije da se popne na „fudbalski krov Sveta“, između ostalog i realizovanim penalom protiv Australije, Frančesko Toti je trebalo da poseti zatvor Rebibia u Rimu, u sklopu jedne dobrotvorne akcije. „Otišli smo da obiđemo zatvor i ćelije u kojima su bili zatvorenici. Bili su igrači Rome i Lacija. Svi su bili presrećni. Za njih videti igrača unutar zatvora bilo je kao da vide Papu. Tamo je bio i jedan momak koji je stalno vikao – Ja! Ja! Ja! Hteo je po svaku cenu da se fotografiše sa mnom. Nisu ga puštali da prođe, pa je počeo da se probija napred pokušavajući po svaku cenu da se probije i dobije fotografiju. Nisam baš razumeo zašto je bio toliko odlučan.“ – prisećao se Toti.

Frančesko Toti je obožavan od strane navijača u Rimu.
Frančesko Toti je obožavan od strane navijača u Rimu.

Pozadina cele priče ubrzo je bila otkrivena. Ona je iznenadila Totija, ali i mnoge koji su kasnije saznali šta se dogodilo. Naime, taj momak bio je deprimiran kada je saznao da će biti pušten na slobodu pre Totijeve posete. On je zato odlučio da napiše pismo upravniku zatvora moleći da ostane u zatvoru do tog dana…

Zatvorenik je smatrao da mu je to jedina prilika da se slika sa Totijem

U pismu je naveo da „Čak i da poživim još sto godina nikada neću imati ovakvu priliku da se slikam pored Totija.“ Kada je Frančesko otišao nakon što je posetio zatvorenike rečeno mu je o ovom interesantnom događaju. „Rekli su mi da je trebalo da ode nedelju dana ranije, ali da je tražio da ostane, jer je čuo da ću ja doći tamo. Čak im je rekao-ako me naterate da odem napraviću neku glupost kako biste me vratili ovde.“ Na njegovu sreću uspeo je da dobije fotografiju i tu nedelju učini vrednom truda.
Ovo je samo jedna od anegdota koja potvrđuje da je Frančesko Toti jedan od najpopularnijih, najarizmatičnijih i najvoljenijih igrača u istoriji fudbala.

Prethodni tekst„Sudijska krađa“ koja je sprečila Hrvate da osvoje medalju
Sledeći tekstDžim Hardi – Najviše bačenih presečenih dodavanja na jednom meču