Marton Sivoš – Vaterpolo gol posle asistencije nogom

Marton Sivoš - Vaterpolo gol posle asistencije nogom
Marton Sivoš - Vaterpolo gol posle asistencije nogom
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako su na londonske Olimpijske igre došli kao trostruki uzastopni olimpijski šampioni, Mađari su vrlo loše započeli vaterpolo turnir u prestonici Velike Britanije. Doživeli su poraz u prva dva kola od Srbije i Crne Gore, pa je za njih meč trećeg kola protiv Rumunije bio „biti il’ ne biti“. U vrlo efikasnom susretu uspeli su Mađari da slave sa 17:15 i tako zadrže velike šanse za plasman u četvrtfinale. Duel je pored napadačkog vaterpola i pobede Mađara obeležio i jedan pogodak, koji je viđen u završnici prvog poluvremena.
Na nešto manje od jednog minuta do kraja druge četvrtine, pri rezultata 8:8, Mađari su bili u napadu. Lopta je bila kod Tamaša Kašaša, koji se nalazio na oko 10 metara od gola Rumuna. Tada je Marton Sivoš odlučio da uplivanjem sa bekovske na centarsku poziciju proba da poremeti odbranu Rumuna. Uspeo je Sivoš u svojoj nameri, pobegao je protivničkom igraču i sam plivao ka golu Rumuna. Tamaš Kašaš je video da se njegov saigrač oslobodio protivnika i da se nalazi u dobroj poziciji, pa je uputio dodavanje ka njemu, ali ne baš najpreciznije, zbog čega je lopta završila iza Sivoša. Delovalo je tada da će i pored odličnog uplivavanja Sivoša taj napad Mađara propasti i verovatno bi i bilo tako u većini sličnih situacija, ali je ovog puta Marton Sivoš svojom majstorijom uspeo da realizuje i slabije dodavanje saigrača.

Kada je shvatio da je lopta iza njega, Marton Sivoš je uspeo da je nogama prebaci u densu ruku, a potom posle te sjajne asistencije samom sebi, nekom vrstom šraube uspeva da pošalje loptu ispod ruke golmana Rumana Dragoša Stoineskua i dovede Mađare u vođstvo. Mnogi su se u tom trenutku upitali da li je ovako nešto dozvoljeno vaterpolo pravilima, ali pošto su sudije odmah pokazale na centar bilo je i više nego jasno da je Sivoš sve uradio po pravilima.
Marton Sivoš – Gol posle fenomenalne minijature.

Kada je shvatio da je lopta iza njega, Marton Sivoš je uspeo da je nogama prebaci u densu ruku, a potom posle te sjajne asistencije samom sebi, nekom vrstom šraube uspeva da pošalje loptu ispod ruke golmana Rumana Dragoša Stoineskua i dovede Mađare u vođstvo. Mnogi su se u tom trenutku upitali da li je ovako nešto dozvoljeno vaterpolo pravilima, ali pošto su sudije odmah pokazale na centar bilo je i više nego jasno da je Sivoš sve uradio po pravilima. Po završetku londonskih Igara, pogodak Sivoša protiv Rumunije posle asistencije nogom, izabran za jedan od 5 najlepših na tom olimpijskom turniru.
Za mnoge gol Martona Sivoša nije među najlepšima koje su ikad videli, ali je zato verovatno jedan od najneobičnijih vaterpolo golova ikada, a kako je izgledao ovaj pogodak posle sjajne minijature Sivoša, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKako dobiti aplauz sa tribina protivničkog stadiona?
Sledeći tekstDenis Rodman – Brukanje sa penala