„Golišavim“ devojkama na Lerija Birda

"Golišavim" devojkama na Lerija Birda

Krajem decembra 1989. godine, pred 15.000 navijača, Boston Seltiksi su kao gosti u Los Anđelesu savladali Kliperse, u vrlo neizvesnom duelu. Seltiksi su bili apsolutni favoriti u tom duelu, ali su do očekivane pobede došli veoma teško i to tek nakon bolje igre u poslednjoj četvrtini. Goste su do minimalne pobede predvodili Leri Bird i Redži Luis, a upravo će se Bird najviše naći na meti navijača Klipersa, koji će u jednoj situaciji pokušati da ga poremete na vrlo neobičan način.
Leri Bird je tokom cele karijere odlično izvodio slobodna bacanja, ali je tih sezona bio posebno dobar. Pogađao je daleko preko 90% šuteva sa penala i zato su navijači Klipersa spremili „specijalno iznenađenje“ za Birda kada stane na liniju za slobodna bacanja. Kako bi pokušali da mu poremete koncentraciju tokom izvođenja penala, navijači su spremili postere više lepotica u izazovnom izdanju, koje su podigli ispod koša kada se Leri približavao liniji za slobodna bacanja.

Navijači Klipersa su spremili "specijalan izazov" za Leri Birda.
Navijači Klipersa su spremili „specijalan izazov“ za Leri Birda.

Videvši kakav ga „izazov“ čeka, Leri Bird je počeo da se smeje, a potom je kroz osmeh i sudiji pokazivao da pogleda šta su za njega pripremili navijači Klipersa. Sudija, koji se takođe smejao, trudio se da ne okreće glavu ka posterima, već je samo uručio loptu Birdu, koji je potom i pored neobičnog pokušaja domaćih navijača da ga dekoncentrišu, uspeo bez problema da pogodi oba slobodna bacanja i time razočara domaće navijače.
Leri Bird je svakako jedan od najboljih igrača u istoriji košarke, a mnogi protivnički timovi i navijači su tražili razne načine kako bi ga sprečili da protiv njihovog tima zablista, ali reklo bi se da je retko ko imao puno uspeha. U tim pokušajima čini se da su najneobičniju i najoriginalniju ideju imali navijači Klipersa, a kako je izgledalo kada su u Los Anđelesu „golišavim“ lepoticama pokušali da spreče Birda da poentira sa penala, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDžon Akvari – Odustajanje nije opcija
Sledeći tekstFilipo Inzagi – Bufonu kroz noge