Gore teško da može

Gore teško da može
Gore teško da može
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Meč Vest Karolina Univerziteta i Apalačian Stejta iz decembra 2012. godine, u okviru NCAA šampionata, očekivano nije privukao preveliku pažnju. U meču dva slabašna tima, domaći su slavili posle velike borbe. Ipak, da ovaj meč završi u sportskim vestima zaslužan je igrač gostiju Brajan Okam.

Brajan Okam se obrukao sa penala

Da nije bilo tog susreta za košarkaša Brajana Okama verovatno niko ne bi ni čuo. On je tokom svoje koledž karijere beležio tek više od jednog poena po susretu, uz veoma loše procente šuta. Posebno je Okam bio loš sa linije za slobodna bacanja, sa koje je tek u jednoj sezoni imao preko 50% uspešnosti. Upravo će loše izvođenje penala i „proslaviti“ ovog tada košarkaša Apalačian Stejt Univerziteta…

Brajan Okam izveo je očajno slobodno bacanje.
Brajan Okam izveo je očajno slobodno bacanje.

U finišu meča protiv Vest Karoline, Brajan Okam je fauliran i poslat na liniju za slobodna bacanja. Prvo slobodno bacanje je pogodio, a onda je došao red da izvede i drugo. Okam je nekoliko puta tapnuo loptu. Potom se kratko koncentrisao, a onda uputio loptu ka košu. Brajan Okam je poslao loptu u visinu, ali ne i u daljinu, pa je ona posle samo par metara dalje završila u rukama njegovog saigrača, ni blizu obruču. Usledio je smeh kod mnogih, ali i konstatacije da je to najgore izvedeno slobodno bacanje ikada, kao i čuđenje za ono što su upravo videli.

Promašaj Okama postao viralan

Snimak promašaja Brajana Okama sa linije za slobodna bacanja postaće ubrzo viralan. Posle konstatacije mnogih da će teško iko ikada gore izvesti slobodno bacanje, iako su neki poput Denisa Rodmana znali da upute oba „air ball“-a sa penala, stiglo je i objašnjenje igrača za promašaj koji ga je „proslavio“. „Pogodio sam prvo slobodno bacanje. Onda se dogodila ta ‘luda’ stvar, jer mi je lopta iskliznula iz ruku. Očigledno je da je snimak videlo mnogo ljudi i da je on privukao veliku pažnju, a kada ga pogledam i ja se nasmejem, ali me to sigurno neće poremetiti kada sledeći put stanem na liniju za slobodna bacanja.“ – Izjavio je za medije u SAD-u Brajan Okam.
Kako je izgledao promašaj sa linije za slobodna bacanja Brajana Okama, koji je privukao veliku pažnju, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstGoran Stojanović – Neverovatne bravure na golu
Sledeći tekstAnri i Pires – Penal fijasko