Kad mladić izazove „pogrešnog“ dekicu na sparing meč

Kad mladić izazove
Kad mladić izazove "pogrešnog" dekicu na sparing meč
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Navijači i ljubitelji sporta uopšte, uvek vole da vide kako njihov omiljeni sportista koji je već u penziji nije zaboravio da radi ono zbog čega su ga obožavali. Na našem sajtu već ste mogli da se podsetite nekih takvih događaja kao što su slobodni udarci koje je Siniša Mihajlović kao trener izvodioreprizu trojke iz Istanbula Aleksandra Đorđevića ili sjajan šut koji je takođe kao trener izveo Dragan Stojković „Piksi“ na jednoj utakmici u Japanu. Danas vam donosimo jedan zanimljiv događaj na sličnu temu…
Sve se odigralo u jednoj sali za trening borilačkih veština, verovatno u Napulju. Jedan od mladića koji je treniralo boks, iz nepoznatih razloga izazvao je jednog dekicu na sparing meč i delovalo je da to neće biti težak posao za njega. Bio je u prednosti zbog svoje mladosti, visine, brzine a delovalo je i snage. Međutim, nije sve išlo onako kako je mladi bokser očekivao. Dekica nije bio previše pokretan što se tiče rada nogu, ali se vrlo brzo videlo da ima „dinamit“ u rukama. Nakon uvodnog kratkog kruženja stariji bokser počeo je krošeima da „bombarduje“ glavu mladića i nije nameravao da stane. Posle prve serije, uspeo je školski da izbegne jedan udarac protivnika, a zatim je nastavio da udara sve dok mladić nije završio na podu. On se ubrzo pridigao, ali je pod serijom novih udaraca morao da zatraži prekid meča, a zatim je pokušavao da dođe do daha i pokuša da shvati šta mu se upravo dogodilo. A dogodilo mu se to da preko puta njega nije bio običan dekica, već glavom i bradom Ernesto Bergamasko, u Italiji dobro poznat starijim ljubiteljima boksa.

Ernesto Bergamsko je pokazao mladiću da i dalje ima „dinamit“ u rukama.
Ernesto Bergamsko je pokazao mladiću da i dalje ima „dinamit“ u rukama.

Ernesto Bergamasko je u trenutku ovog sparing meča duboko uplovio u sedmu deceniju života. On je rođen 1950. godine i njegova velika snaga primećena je dok je kao klinac radio u opštinskoj klanici, zbog čega su ga ljudi iz njegovog okruženja usmerili na boks. Sa šesnaest godina počeo je da boksuje i imao je sasvim solidnu karijeru. Bio je prvak Italije dva puta, a branio je i boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu. Nakon ovih informacija mnogima je bilo jasno zašto mnogo mlađi borac nije uspeo da postigne više u ovoj sparing borbi.
Pogledajte kako je prošao mladić koji je izazvao nekadašnjeg šampiona Italije u boksu, Ernesta Bergamaska, i zašto se često kaže da je forma prolazna, a klasa večna:

Prethodni tekstKada je Ajrton Sena rizikovao svoj život da bi spasio život kolegi
Sledeći tekst„Najbrža bela štafeta“