Kada je Dejan Bodiroga „zaludeo“ Lengdona

Kada je Dejan Bodiroga
Kada je Dejan Bodiroga "zaludeo" Lengdona
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarkaška sekcija Fudbalskog kluba Barselona, predvođena Svetislavom Pešićem na klupi, a Dejanom Bodirogom na terenu, konačno je te 2003. godine dočekala da u svoje vitrine smesti pehar namenjen šampionu Evrope. Katalonci su do titule došli nakon što su na fajnal-foru na domaćem terenu prvo savladali CSKA, a potom u finalu Beneton iz Treviza. Najbolji igrač finalnog turnira bio je Dejan Bodiroga, koji je igrao zaista briljantno, a jednim svojim potezom u finalu potpuno je „raspalio“ domaće navijače.
Igrala se završnica prve četvrtine, a Dejan Bodiroga je posle defanzivnog skoka brzo preveo loptu u protivničko polje i odmah odlučio da u igri 1 na 1 napadne Trajana Lengdona. Tadašnji košarkaš Benetona, koji je kasnije dugo godina igrao za CSKA, Trajan Lengdon, važio je za sasvim solidnog defanzivca i pokušao je u tom napadu da zaustavi Bodirogu, ali bio je to očigledno pretežak zadatak za njega…

Dejan Bodiroga je maestralnom igrom predvodio Barselonu do titulu prvaka Evrope 2003. godine.
Dejan Bodiroga je maestralnom igrom predvodio Barselonu do titule prvaka Evrope 2003. godine.

Dejan kreće u prodor i pravi brzu promenu kroz noge, a potom i odličnu leđnu promenu, kojom uspeva da malo izbaci iz ravnoteže Lengdona i dođe do prostora za šut. Ipak, umesto da odmah šutira, Bodiroga ponovo fintira, a Lengdon skače na tu fintu i „proleće“ pored legendarnog srpskog košarkaša, koji potom koristi to što je njegov protivnik izbečen iz igre, ali i ne odustaje od odbrane, i na maestralan način uspeva da iznudi faul Lengdona i onda rutinski poentira od table. Fantastična minijatura oduševila je navijače Barselone, koji su poskakali sa svojih mesta i ovacijama pozdravili Bodirogin potez, a i sam „Bodi Bond“ znao je da proslavi svoju fenomenalnu akciju, koju će mnogi reći da je samo on mogao da izvede na tako maestralan način.
Mnogi su tokom karijeri bili žrtve fantastičnih finti Dejana Bodiroge. O tome kako je na fantastičan način prevario Karmela Entonija, Penija Hardaveja i Ričarda Džefersona, već smo pisali ranije, a sada se na snimku pred vama podsetite i kako je u finalnom meču Evrolige 2003. Dejan Bodiroga svojim fintama uspešno „zaludeo“ Trajana Lengdona.

Prethodni tekstSportska tragedija u Čikagu
Sledeći tekstSandej Oliseh – „Šok bomba“ za Španiju