Kada su brojna deca iščekivala Majklove promašaje

Kada su brojna deca iščekivala Majklove promašaje
Kada su brojna deca iščekivala Majklove promašaje
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Te 2016. godine Majkl Džordan je već preko 10 godina bio košarkaški penzioner. Iako je tada imao 53 godine, mnogi su verovali da u njemu i dalje postoji košarkaška „magija“. Neki su čak išli i dotle da su tvrdili da bi i dalje mogao aktivno da igra. Da li Majkl i dalje poseduje bar malo „magije“ kao nekada, odlučio je da na zanimljiv način tokom letnje pauze u NBA ligi proveri Kris Pol…

Majkl Džordan je prihvatio izazov Krisa Pola

U leto 2016. godine održavao se košarkaški kamp „Majklova škola letenja“ koji je u vlasništvu Majkla Džordana, a na kojem je jedan od gostiju bio i Kris Pol, jedan od najboljih plejmekera na svetu u tom trenutku. Tokom gostovanja Kris Pol je došao na zanimljivu ideju. On je odlučio da pred prisutnih oko 300 mališana izazove domaćina kampa i po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena. Pol je Džordanu ponudio opkladu da uputi 5 šuteva sa distance na koš i da ukoliko promaši 3 šuta, kupi prisutnoj deci par njegovih „Air Jordan“ patika. Majkl je prihvatio opkladu. Kris Pol je pozvao decu da lupanjem u parket i zviždanjem pokušaju da ometu Džordana prilikom šutiranja. Usledila je Majklova fantastična serija pogodaka sa svih pozicija i to pod pritiskom mališana, koji su željno iščekivali njegov promašaj. Međutim, to se nije dogodilo…

Majkl Džordan je bio ometan od Krisa Pola, ali to nije pomoglo.
Majkl Džordan je bio ometan od Krisa Pola, ali to nije pomoglo.

„Hladan kao špricer“, kakav je bio i najvažnijim trenucima u karijeri, Majkl Džordan je pogodio svih pet šuteva. Potom je pogodio i „bonus šut“ sa linije slobodnih bacanja. I to tako što mu je Kris Pol držao šaku preko očiju, imitirajući čuveni šut sa slobodnih bacanja na meču protiv Denvera. Pošto je svoj zadatak odradio perfektno, Majkl je uzvratio izazov Krisu Polu. Ponudio mu je da ipak kupi patike mališanima ako Pol ponovi ono što je on uradio i veže pet pogodaka, ali odlični plejmeker nije uspeo u tome, pa su polaznici „Majklove škole letenja“ ostali bez besplatnih patika.

Nema popuštanja ni za koga

Zanimljivo je da su mnogi na društvenim mrežama odmah po objavljivanju snimka počeli da se šale na Majklov račun. „Prozivali“ su ga da je škrtica i da je pogađao samo da ne bi morao da plati 300 pari patika polaznicima kampa. Naravno, mnogi su odgovarali da sa Majklom nema šale, ali ni popusta za bilo koga. Uostalom i zbog toga je jedan od najboljih sportista svih vremena.
Kako su izgledali Džordanovi pogotci koji su razočarali klince koji su čekali njegove promašaje kako bi dobili besplatne batike, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMajk Tajson protiv gorile – Ko bi tu bio nokautiran?!
Sledeći tekstBjern Borg i Giljermo Viljas – Neverovatan poen u finalu Rolan Garosa