Kemba Voker – Komična proslava promašaja

Kemba Voker - Komična proslava promašaja
Kemba Voker - Komična proslava promašaja

Krajem decembra 2016. godine Šarlot Hornetsi su najviše zahvaljujući Kembi Vokeru uspeli da na svom terenu savladaju Majami Hit sa 91:82. Gosti su vodili na poluvremenu, ali su „Stršljenovi“ boljom igrom u nastavku uspeli da preokrenu rezultat i na kraju trijumfuju. Kemba Voker je bio najefikasniji igrač susreta sa postignuta 22 poena. Ipak, meč ječ mnogo više od bilo kojih postignutih poena obeležio jednim promašajem…

Neobičan promašaj Vokera

Na semaforu je bilo oko 70 sekundi do kraja susreta. Hornetsi su imali napad i 7 poena prednosti, kada je Nikola Batum, o čijem „prljavom“ potezu ste takođe mogli da čitate na našem sajtu, sa niskog posta posla povratnu loptu ka Kembi Vokeru, koji se nalazio slobodan na centralnoj poziciji, odmah iza linije za tri poena. Kemba Voker odmah po prijemu lopte upućuje šut ka košu Majamija. Lopta posle njegovog šuta pogađa prvi obruč, zatim odlazi do table, a potom posle ponovnog kontakta sa obručom na volšeban način izlazi iz koša. Ipak, koliko god ovaj neobičan promašaj Vokera bio interesantan, ono što ga je obeležilo jeste reakcija igrača tokom leta lopte, koja se najbolje videla na usporenom snimku…

Kemba Voker - "Pobednički ples" u pogrešnom trenutku.
Kemba Voker – „Pobednički ples“ u pogrešnom trenutku.

Kada se lopta posle kontakta sa tablom vratila ka obruču, zaista se činilo da će ona završiti u košu. Kemba Voker se okrenuo i gledavši na drugu stranu terena, „pobedničkim plesom“ proslavio je, kako je on u tim trenucima mislio, svoj pogodak kojim je definitivno rešio pitanje pobednika. Ipak, lopta ga je „prevarila“. Izašla je iz koša, čime je učinila da njegov „pobednički ples“ bude zapravo ples kojim je proslavio promašaj.

Kemba Voker završio je na mnogim kompilacijama smešnih poteza

Vokerov „ples“ je na kraju nasmejao mnoge ljubitelje NBA lige. Zanimljivo je i da su mnogi domaći navijači „videli“ loptu u košu posle pokušaja Vokera. Poskakali su sa mesta i već se spremali da proslave koš kojim je gotovo obezbeđen trijumf njihovih ljubimaca. Međutim, na kraju su se samo uhvatili za glavu.
Vokerov „pobednički ples“ posle promašaja bio je jedan od najkomičnijih trenutaka na NBA parketima 2016. godine. Završio je i na mnogim gifovima, ali i bio predmet mnogih pošalica na društvenim mrežama. Kako je izgledala ova preuranjena proslava Kembe Vokera, koja zaista deluje veoma komično, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst“Imperator” Adriano – Dominacija protiv Udinezea
Sledeći tekstPeter Sagan – „Vaćarenje“ na podijumu koje je podelilo javnost