Udes koji je uništio karijeru i život velikog šampiona

Udes koji je uništio karijeru i život velikog šampiona
Udes koji je uništio karijeru i život velikog šampiona
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Te 1990, 1991. i 1992. godine šampion kraljevske klase do 500 kubika Moto GP-a bio je Amerikanac Vejn Rejni. Ovaj momak, rođen u Kaliforniji, na motoru Jamahe posle velike borbe sa Kevinom Švancom i Majkom Duanom, osvojio je tri uzastopne titule. I 1993. godine vodio je u šampionatu i bio na pravom putu da osvoji novu titulu. Pred trku na stazi u Mizanu imao je u prvenstvu 11 bodova više od drugoplasiranog Švanca. Ipak, ispostaviće se da će trka u Italiji sve promeniti…

Vejn Rejni je doživeo težak pad u Mizanu

Tog 5. septembra 1993. godine, iako nije startovao sa prvog mesta, posle 9 krugova na stazi „Santamonika“ u Mizanu, Vejn Rejni je vodio u trci. Sve se činilo u tom trenutku idealnim za njega. Da bi potom u prvoj krivini 10. kruga pri brzini od oko 190 kilometara na sat Rejni izgubio kontrolu nad svojim motociklom i pao. U prvi mah se učinilo da udes, osim što će koštati Rejnija u borbi za titulu, neće mu načiniti veće posledice. Izgledao je poput mnogih drugih incidenata koji se dešavaju na moto trkama. Ipak, nažalost nije bilo tako…

Tog 5. septembra 1993. godine, iako nije startovao sa prvog mesta, posle 9 krugova na stazi „Santamonika“ u Mizanu, Vejn Rejni je vodio u trci. Sve se činilo u tom trenutku idealnim za njega, da bi potom u prvoj krivini 10. kruga pri brzini od oko 190 kilometara na sat Rejni izgubio kontrolu nad svojim motociklom i pao. U prvi mah se učinilo da udes osim što će koštati Rejnija u borbi za titulu neće nu načiniti veće posledice, jer je izgledao poput mnogih drugih incidenata koji se dešavaju na moto trkama, ali nažalost nije bilo tako.
Udes Vejna Rejnija na trci u Mizanu 1993. godine.

Lekarska ekipa je odmah došla do povređenog Rejnija. On je potom hitno prebačen u bolnicu u Ćezeni, gde su se lekari obratili novinarima: „Povreda nije opasna po život. Više od toga ne možemo da kažemo.” – bile su prve reakcije lekara. Ubrzo su stigle nove i potpune informacije iz bolnice. I to veoma loše. Saznalo se tada da dok je Rejni klizao po pesku, koji je služio da uspori pad motociklista, Vejna je njegov motocikl težak preko 280 kilograma udario i to tako da mu je napravio rupu na grudnom košu, probio plućno krilo i uništo šesti pršljen. Zbog toga je Vejn Rejni istog trenutka ostao paralizovan od grudi na niže. Interesantno je da su stručnjaci za motociklizam tada rekli da ako postoji idealan način da se padne sa motora, da je to tako kao što je pao Vejn Rejni tog dana u Mizanu. Ipak, on je imao nesreću da mu je motocikl naneo povrede koje su mu uništile karijeru, ali i život.

Udes je onemogućio Rejnija da vodi normalan život

„Kada sam video da ću pasti u prvom trenutku sam pomislio, prokletstvo, izgubio sam šansu za titulu. Dok sam padao osetio sam u jednom trenutku udarac. Onda sam se zaustavio i osetio da imam ogromnu rupu na grudima. Tada sam pomislio, koliko god da sam povređen, ako mogu da ustanem biće u redu. Ipak, onda je i pre nego što su stigli lekari bol počela da se širi. Tada sam znao da mogu i da umrem. To me je uplašilo. Nikada nisam u vožnji želeo da povredim sebe ili druge motocikliste. Međutim, ako hoćete da budete šampioni, morate da vozite brže od ostalih i da više rizikujete od njih. Ja sam radio to kako bih imao rezultate. Nikada neću prihvatiti kako se sve odigralo, ali sam morao da se prilagodim novoj situaciji. To mi je bilo najteže. Teško mi je što nisam nastavio da se trkam. Ipak, mnogo mi je teže što više nemam normalan život.“ – rekao je mnogo godina kasnije za medije o svom udesu, ali i celokupnoj karijeri i životu, Vejn Rejni.

„Kada sam video da ću pasti u prvom trenutku sam pomislio, prokletstvo, izgubio sam šansu za titulu. Dok sam padao osetio sam u jednom trenutku udarac, a onda sam se zaustavio i osetio da imam ogromnu rupu na grudima. Tada sam pomislio, koliko god da sam povređen, ako mogu da ustanem biće u redu, ali je onda i pre nego što su stigli lekari bol počela da se širi i tada sam znao da mogu i da umrem, što me je uplašilo. Nikada nisam u vožnji želeo da povredim sebe ili druge motocikliste, ali ako hoćete da budete šampioni, morate da vozite brže od ostalih i da više rizikujete od njih i ja sam radio to kako bih imao rezultate. Nikada neću prihvatiti kako se sve odigralo, ali sam morao da se prilagodim novoj situaciji i to mi je bilo najteže. Teško mi je što nisam nastavio da se trkam, ali mi je mnogo teže što više nemam normalan život.“ - rekao je mnogo godina kasnije za medije o svom udesu, ali i celokupnoj karijeri i životu, Vejn Rejni.
Vejn Rejni – 20 godina posle udesa.

Udes Vejna Rejnija nije samo uništio njegovu karijeru. Ovaj jeziv incident, koji se uz udese Sene, Laude, Alonsa, Kubice, Zanardija… smatra jednim od težih u istoriji auto-moto sporta, imao je veliki uticaj i na karijeru njegovog velikog rivala Kevina Švanca…

Kevin Švanc je ubrzo okončao karijeru

Motociklista sa kojim je Rejni vodio velike bitke i pre legendarnih borbi u kraljevskoj klasi Moto GP-a, na kraju te sezone je u odsustvu Rejnija osvojio svoju jedinu titulu u Moto GP-u. Potom je naredne sezone muku mučio sa povredama. Da bi onda početkom 1995. godine posle razgovora sa Rejnijem i zbog svega što se desilo njegovom kolegi, a iz straha da i on ne doživi sličnu sudbinu, Kevin Švanc potpuno iznenada odlučio da okonča karijeru i nikada više ne nastupi ni u jednoj motociklističkoj trci.
Kako je izgledao pad Vejna Rejnija u Mizanu, koji mu je uništio karijeru i život, ali i imao veliki uticaj na druge vozače u Moto GP-u, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je nemoćni Kenijac pesnicom udario Gebreselasija
Sledeći tekstRitualno žrtvovanje pred nastup fudbalera Rada