Kada je Goran Ivanišević podučavao sudiju kako se izgovara njegovo prezime

Goran Ivanišević bio je vrhunski teniser, ali i jedan od poslednjih „zabavljača“ na teniskom terenu. Mnogima će ostati u sećanju njegov nestvarni uspeh na Vimbldonu, mnoge velike pobede, ali i predaja meča zbog nedostataka reketa za igru, kao i legendarno objašnjenje svoje loše forme. Osim što je igrao odlično, Goran je vrlo često svojim reakcijama znao da uveseli publiku, zbog čega je bio voljen širom planete, a jedne od takvih situacija se danas podsećamo.
Na meču protiv Patrika Raftera, na događaju koji se odavno više ne održava, Goran Ivanišević je primetio da se sudija muči da pravilno izgovori njegovo prezime. Posle još jedne greške sudije i izgovorenog „Ivaninević“, Goran je rešio da poduči sudiju. Prišao je stolici i počeo da objašnjava sudiji kako se izgovara njegovo prezime, a dok ih je zbunjeni Rafter posmatrao, sudija je bezuspešno pokušavao da ponovi ono što je Goran izgovarao. Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja, sudija je na kraju uspeo, a njegov „učitelj“ je bio vrlo zadovoljan i procenio je da su se stekli uslovi za nastavak duela. Ipak…

Goran Ivanišević se smejao što sudija ne uspeva da izgovori njegovo prezime kako treba.
Goran Ivanišević se smejao što sudija ne uspeva da izgovori njegovo prezime kako treba.

Dok se Goran udaljavao, sudija je ponovo pročitao rezultat i izgovorio je: „Prednost Ivanineviš“! Goran se smejao i objašnjavao sudiji da opet nije uspeo, a sudija je pokušavao da se ispravi u narednim  situacijama. Kada god bi došao do prednosti u gemu ili ga osvojio, Goran Ivanišević je čekao da čuje da li će sudija „konačno“ uspeti da pravilno izgovori njegovo prezime, a kada god ne bi uspeo, Goran bi pored razočaranja, sugerisao arbitru da je opet pogrešio. Ipak, na kraju je sudija uspeo. Kada je Goran odličnim forhendom osvojio gem u finišu trećeg seta, sudija je izgovorio: „Gejm Ivanišević“, a teniser iz Splita mu je svojom reakcijom potvrdio da je ovog puta izgovorio kako treba.
Nije redak slučaj da se mnogi stranci muče sa izgovaranjem prezimena ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, jer su njima ta prezimena vrlo često preteška za izgovaranje. Kada je sudija na meču imao sličnih problema sa prezimenom Gorana Ivaniševića, Hrvat se nije naljutio, već je odlučio da poduči sudiju da pravilno izgovara njegovo prezime, a tim svojim gestom načinio da je da taj meč mnogima bude zabavniji od očekivanog. Kako su izgledali ti za mnoge veoma komični trenuci, u kojima je Goran Ivanišević podučavao sudiju kako da izgovara njegovo prezime, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This