Neverovatna brzina Pita Maravića

Neverovatna brzina Pita Maravića

Za mnoge “Pistol” Pit Maravić je jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Njegovu biografiju mogli ste već da čitate na našem sajtu, a u jednom od podsećanja mogli ste i da vidite malo njegove “magije” i košarkaške inovacije. Danas je došlo vreme da se podsetimo još malo Maravićeve “magije”, ali ovog puta u kombinaciji sa neverovatnom brzinom.
U drugoj polovini sedamdesetih godina, dok je nastupao za Nju Orleans Džez, Pit Maravić bio je gost legendarnog Reda Ojerbaha u emisiji “Red on Roundball”, koja se tokom sedamdesetih i osamdesetih godina emitovala na televiziji CBS u poluvremenu prenosa NBA mečeva. U svakoj od tih emisija jedan od najboljih trenera u istoriji košarke je sa tadašnjim velikim zvezdama NBA lige pokazivao osnove košarkaške igre, a jedan od čestih gostiju bio mu je i Pit Maravić, koji je između ostalih bio i gost u emsiji posvećenoj košarkaškoj brzini.

Pit Maravić u emisiji "Red on Roundball".
Pit Maravić u emisiji “Red on Roundball”.

U toj emsiji Maravić je zajedno sa Ojerbahom želeo da objasni da je brzina igrača veoma bitna za kvalitetne igre košarkaša, a potom je odlučio da za demonstraciju svoje brzine odabere tri “košarkaške vežbe”. Demonstrirajući svoju brzinu kroz te “vežbe” sa košarkaškom loptom, Maravić je izveo nešto za šta su mnogi i 40 godina kasnije tvrdili da “nije moguće” i da je urađeno uz pomoć montaže, ali su pogrešili. Pit Maravić je zaista, pored neverovatne košarkaške tehnike, bio nestvarno brz, a to je najbolje demonstrirao u gostovanju u emisiji kod Reda Ojerbaha.
Da ne bi bez potrebe prepričavali ono što je Maravić izveo, najbolje je da se i sami na snimku koji je pred vama podsetite nestvarne brzine legendarnog Pita Maravića, koja će vam verovatno izgledati još nestvarnije ukoliko i sami probate da ga “iskopirate” i izvedete ono što je gostujući u emisiji kod Reda Ojerbaha uradio “Pistol” Pit Maravić.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This