Neverovatna brzina Pita Maravića

Neverovatna brzina Pita Maravića
Neverovatna brzina Pita Maravića
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Za mnoge „Pistol“ Pit Maravić je jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Njegovu biografiju mogli ste već da čitate na našem sajtu, a u jednom od podsećanja mogli ste i da vidite malo njegove „magije“ i košarkaške inovacije. Danas je došlo vreme da se podsetimo još malo Maravićeve „magije“, ali ovog puta u kombinaciji sa neverovatnom brzinom.
U drugoj polovini sedamdesetih godina, dok je nastupao za Nju Orleans Džez, Pit Maravić bio je gost legendarnog Reda Ojerbaha u emisiji „Red on Roundball“, koja se tokom sedamdesetih i osamdesetih godina emitovala na televiziji CBS u poluvremenu prenosa NBA mečeva. U svakoj od tih emisija jedan od najboljih trenera u istoriji košarke je sa tadašnjim velikim zvezdama NBA lige pokazivao osnove košarkaške igre, a jedan od čestih gostiju bio mu je i Pit Maravić, koji je između ostalih bio i gost u emsiji posvećenoj košarkaškoj brzini.

Pit Maravić u emisiji "Red on Roundball".
Pit Maravić u emisiji „Red on Roundball“.

U toj emsiji Maravić je zajedno sa Ojerbahom želeo da objasni da je brzina igrača veoma bitna za kvalitetne igre košarkaša, a potom je odlučio da za demonstraciju svoje brzine odabere tri „košarkaške vežbe“. Demonstrirajući svoju brzinu kroz te „vežbe“ sa košarkaškom loptom, Maravić je izveo nešto za šta su mnogi i 40 godina kasnije tvrdili da „nije moguće“ i da je urađeno uz pomoć montaže, ali su pogrešili. Pit Maravić je zaista, pored neverovatne košarkaške tehnike, bio nestvarno brz, a to je najbolje demonstrirao u gostovanju u emisiji kod Reda Ojerbaha.
Da ne bi bez potrebe prepričavali ono što je Maravić izveo, najbolje je da se i sami na snimku koji je pred vama podsetite nestvarne brzine legendarnog Pita Maravića, koja će vam verovatno izgledati još nestvarnije ukoliko i sami probate da ga „iskopirate“ i izvedete ono što je gostujući u emisiji kod Reda Ojerbaha uradio „Pistol“ Pit Maravić.

Prethodni tekstKada je Muhamed Ali spasao samoubicu
Sledeći tekstJasna Šekarić – Opravdana „naplata duga“ ili nepoštovanje legende?!